ΓΑΜΗΛΙΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ... ΦΙΛΟΥΣ

Οι αλλαγές στο τρόπο ζωής μας αλλάζουν ακόμα και τις πιο παραδοσιακές συνήθειες, αν κρίνουμε από τις νέες τάσεις που δημιουργούν τα νέα ζευγάρια.

Αυτό που κάποτε ήταν το διάστημα γνωριμίας του ζευγαριού, τότε που το πρώτο ραντεβού γινόταν στα σκαλιά της εκκλησίας, σήμερα δεν είναι παρά μια αφορμή για γιορτή και ταξίδι! Καθώς όλο και περισσότερα ζευγάρια ζουν μαζί πριν από το γάμο και ταξιδεύουν μαζί, φαίνεται ότι ο μήνας του μέλιτος έχει χάσει μεγάλο μέρος της σημασίας του, ως το πρώτο ταξίδι ενός ζευγαριού. Ειδικά οι νέοι συνηθίζουν να έχουν και το χρόνο και τον τρόπο να ταξιδεύουν αρκετά με τους συντρόφους τους πολύ πριν αποφασίσουν να δεθούν με τα δεσμά του γάμου.

Ο γάμος είναι απλά μια φυσική εξέλιξη μιας μακροχρόνιας σχέσης που περιλαμβάνει συνήθως και μερικά χρόνια συγκατοίκησης. Ο γάμος και συνεπώς ο μήνας του μέλιτος είναι περισσότερο ένα ταξίδι για να γιορτάσουν το γεγονός. Και επειδή η γιορτή χρειάζεται παραπάνω από δύο, νύφη και γαμπρός πλέον γιορτάζουν και ταξιδεύουν μαζί με τους φίλους τους.Μήπως όμως έτσι χάνεται η μαγεία; Αναλόγως, απαντούν αυτοί που το έχουν δοκιμάσει, τονίζοντας οτι όλα είναι θέμα επιλογών και ανθρώπων.

Παρά το γεγονός οτι οι φίλοι του ζευγαριού είναι μαζί τους, το ταξίδι αυτό δεν παύει να είναι ο μήνας του μέλιτος των νεονύμφων και αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνούν, δίνοντας χώρο και χρόνο στους νεόνυμφους να απολαύσουν τις προσωπικές τους στιγμές. Έτσι, δεν χάνεται η ουσία του ταξιδιού, αλλά αντιθέτως εμπλουτίζεται με την παρουσία αγαπημένων προσώπων.Ακόμα κι έτσι όμως, ο μήνας του μέλιτος με φίλους δεν είναι ένα ταξίδι που ταιριάζει σε όλους.

Οι διαφορετικές ανάγκες, τα διαφορετικά γούστα και συνήθειες στο ταξίδι μπορούν είτε να το κάνουν πραγματικά αξέχαστο ή να σας κάνουν να το ξεχάσετε!Πριν προσκαλέσετε φίλους στο μήνα του μέλιτος, βεβαιωθείτε ότι το έχετε συζητήσει με το μέλλοντα σύζυγό σας εκτενώς και είναι σίγουρα κάτι που ταιριάζει και στους δυό σας, αλλιώς ακολουθήστε την πατροπαράδοτη οδό του honeymoon για δύο. Σε αντίθετης περίπτωσης ετοιμαστείτε για τριγμούς στο γάμο αλλά και τις φιλικές σας σχέσεις!